Bo i Kungslena

Kungslena är en trivsam liten by med goda kommunikationer. Med bil når du Skövde, Falköping; Stenstorp på 10- 20 minuter och därifrån tåg mot Stockholm, Göteborg, Malmö. Tidaholm finns 15 minuter bort med bilen. Föredrar du buss så går några turer per dag genom byn och nere vid väg 26 ( 20 minuter promenad) går bussar mellan Tidaholm och Skövde i stort sett hela dagen, Det går att få matvaror hemkörda från ICA i Tidaholm och förskola och Skola finns i Ekedalen ca 4 km bort samt förskola i Dala 5 km bort.
Kungslena består av såväl villor som äldre bebyggelse. Området har Landskapsbildskydd vilket innebär att byggnation ska godkännas av länsstyrelsen och göras i en stil som passar i byn ( det betyder att om dina byggplaner är anpassade till byn så är det inget stort hinder.) Det finns fiber draget i hela byn se mer på Tidaholms energis hemsida. Elförsörjningen i byn sköts av Sjogerstads el ett lokalt elbolag. Det finns även möjlighet till kommunalt vatten och avlopp.

 

Tidaholms kommun har tagit fram en ny detaljplan för ett område med villor strax norr om vägen från Varv vid infarten till byn. Om du är intresserad av en tomt i Kungslena ska du ställa dig i tomtkö för området. Tomtkön till området öppnar 1 september 2021. Tomtpriset är fastställt till 220:- per kvadratmeter. Mer info hos Tidaholms kommun:

 

 

Det finns hus till försäljning lite då och då omsättningen är inte hög men just nu pågår lite av ett generationsskifte och flera barnfamiljer har flyttat in. Se mer på hemnet.

 

LenaGille är en livaktig byförening som på många sätt försöker uppfylla sitt syfte att göra gott för byns invånare.